آنچه درباره کارشناسی ارشد علوم ورزشی و تربیت بدنی باید بدانید

شرایط کارشناسی ارشد تربیتبدنی و علوم ورزشی
با درود بر همه دانشجویان نازنین رشته مقدس علوم ورزشی که رسالت بی نظیر اهدای سلامتی را برای جامعه نیازمند این نعمت بزرگ بعهده دارند، آرزوی توفیق، سلامتی و عزت نفس روزافزون شما عزیزان را از درگاه خداوند نعمت بخش و خداوند مهربانی ها خواستارم. در مبحث زیر، گذری بر زیرگروه ها، رتبه قبولی، ضرایب و تعداد سوالات، منابع امتحانی، انتخاب رشته، معرفی دوره و نیز بازار کار رشته علوم ورزشی شده است. امیدوارم این اطلاعات برای شما عزیزان مفید واقع شود. رسالت ما انسان ها این است که به هم کمک کنیم تا زندگی انسانی زیباتری داشته باشیم.
مجموعه تربیت بدنی و علوم ورزشی شامل گرایش هایی است که در 9 کد ضریب دسته بندی شده اند. متقاضیان می بایست به ضرایب دروس هر رشته گرایش که در دفترچه ثبت نام کارشناسی ارشد در سایت سازمان سنجشhttps://www.sanjesh.org/ درج شده توجه نموده و بر اساس آن برنامه ریزی خود را انجام دهند تا به نتیجه مطلوب یعنی قبولی در آزمون ارشد در گرایش مورد دلخواه خود دست یابند.
زیرگروههای کارشناسی ارشد علوم ورزشی
زیرگروه 1 : رفتار حرکتی با گرایشهای: 1- رشد حرکتی، 2-یادگیری و کنترل حرکتی و 3- آموزش تربیت بدنی
زیرگروه 2 : فیزیولوژی ورزشی با گرایشهای: 1- فیزیولوژی فعالیت بدنی و تندرستی، 2- فیزیولوژی ورزشی کاربردی،3- فیزیولوژی ورزشی و تغذیه ورزش
زیرگروه 3 : بیومکانیک ورزشی
زیرگروه 4 : آسیب شناسی ورزشی، گرایش تمرینات اصلاحی، تربیت بدنی سازگارانه و ورزش معلولین،
زیرگروه 5 : مدیریت ورزشی با گرایشهای 1- مدیریت بازاریابی در ورزش، 2- مدیریت اماکن و تاسیسات ورزشی ، 3- مدیریت اوقات فراغت ورزش های تفریحی ، 4- مدیریت راهبردی در سازمانهای ورزشی، 5- مدیریت رسانه های ورزشی و 6- مدیریت رویدادهای ورزشی
زیر گروه 6: روانشناسی ورزشی
زیر گروه 7: جامعه شناسی ورزشی
۸- مهندسی ورزش (پذیرش در رشته مهندسی ورزش صرفا توسط دانشگاه آزاد اسلامی انجام می شود.)
۹- آموزش تربیت بدنی (ویژه فرهنگیان)
تعداد سوال و ضرایب هر درس در کنکور کارشناسی ارشد
زبان عمومی و تخصصی انگلیسی 25 سؤال
فیزیولوژی و تغذیه ورزش 20
آمار، سنجش و اندازه گیری در تربیت بدنی 20
حرکتشناسی و بیومکانیک ورزشی 20
رشد و یادگیری حرکتی 20
حرکات اصلاحی و آسیبشناسی ورزشی 20
مدیریت سازمانها و مسابقات ورزشی 20
تاریخ و فلسفه تربیت بدنی و ورزش 10
جامعه شناسی ورزشی 10
روانشناسی ورزشی 10
علم و روانشناسی تمرین 10
انتخاب رشته و گرایش در کارشناسی ارشد
انتخاب رشته و گرایش مناسب در کارشناسی ارشد تربیتبدنی، یکی از مهمترین بخشهای آغازین شروع به مطالعه کارشناسی ارشد تربیت بدنی میباشد. پیش از انتخاب منابع باید بدانید که کدام گرایش با توجه به اهداف شما مناسب میباشد. پس از انتخاب رشته گرایش مورد علاقه خود، دروسی که ضرایب بالاتری دارند، را بیشتر مورد توجه قرار داده و منابع کارشناسی ارشد مربوط به آن دروس را که در شکل زیر ارائه شده است، با دقت بیش تری مطالعه نمایید. با توجه به این که متقاضیان کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد نیز در همان آزمون جامعی که سازمان سنجش برگزار می کند، شرکت می نمایند، این منابع برای این داوطلبان نیز مفید و قابل استفاده خواهد بود.
منابع کنکور کارشناسی ارشد علوم ورزشی
برای اینکه منابع کامل را جهت مطالعه بدانید لینک زیر راهنمای کامل شما خواهد بود.
کتاب های مدیریت سازمان ورزشی زیر نیز تکمیلی و موثر خواهند بود.
کتاب مدیریت سازمان ها و طرز اجرای مسابقات ورزشی (کتاب سبز، خلاصه درس) نوشته رسول نوروزی سید حسینی و محسن وحدانی / نوید مهتاب ازانتشارات حتمی، اختصارات در مدیریت ورزشی، تالیف علی محمد صفانیا، مرتضی دوستی و افسانه رحیم پور، انتشارات بامداد کتاب.
شیوه مطالعه برای قبولی در این مقطع
اگر می خواهید یک نسخه واحد و جامع در زمینه مدت زمان مطالعه، دقیق ترین کتاب ها و منابع، رتبه قبولی، برنامه ریزی درسی و بهترین دانشگاهها برای شما گفته شود، شکی نداشته باشید که هیچ کس قادر به این امر نخواهد بود. به دلیل اینکه اولاً نسخه واحد و تجویزی در همه زمان ها برای شما پیچیدن یعنی اینکه بجای شما فکر کنند و برای شما تصمیم بگیرند و این با عقل سلیم مغایرت دارد چون هر کسی خود باید نسخه زندگیش را براساس معیارهای شخصی خود بپیچد.
اما در زیر یک راهنمایی کلی برای افراد در سطح معمولی و کلی برای قبولی در بهترین دانشگاههای دولتی کشور براساس سوابق سالهای گذشته ذکر می شود که امیدوارم مفید واقع شود.
میزان مطالعه یک سال تحصیلی
میزان ساعات مطالعه در روز 6 ساعت
منابع تکمیلی کتب راهیان ارشد و تستهای 5 سال قبل
بهترین دانشگاهها: تهران، تربیت مدرس، شهید بهشتی، خوارزمی یا تربیت معلم سابق، علامه طباطبایی و …
ظرفیت دانشگاههای روزانه و رتبه قبولی در گرایش های مختلف
ظرفیت پذیرش کارشناسی ارشد رشته علوم ورزشی در هر یک از دانشگاه های کشور، بر اساس درخواست همان دانشگاه و گرفتن مجوز از سازمان سنجش میباشد. بنابراین ممکن است دانشگاهی در یکسال اقدام به پذیرش دانشجوی ارشد علوم ورزشی نموده و در سال بعد این پذیرش را لغو کند.
برای اطلاع از اینکه کدام دانشگاه ها اقدام به پذیرش دانشجوی ارشد علوم ورزشی در رشته/گرایش های مختلف می کنند باید به مطالعه دقیق دفترچه ای که برای راهنمایی داوطلبان متقاضی انتخاب رشته ارشد منتشر می شود، پرداخت. بنابراین پس از اینکه سازمان سنجش این دفترچه را منتشر نمود، آن را دانلود کرده و به بخشی که مربوط به مجموعه امتحانی علوم ورزشی است مراجعه نمایند.
در این دفترچه هر یک از دانشگاه هایی که دارای یکی از رشته / گرایش های علوم ورزشی می باشند همراه با اطلاعات مربوط به ظرفیت پذیرش دانشجو در نیمسال اول و دوم ارائه شده است. معمولا پذیرش در این رشته برای هر یک از دانشگاه های سراسری بالای 5 نفر و برای دانشگاه های غیر روزانه و پیام نور تا 20 نفر می باشد.
داوطلبانی که متقاضی انتخاب رشته علوم ورزشی در دانشگاه آزاد هستند می توانند به دانلود دفترچه انتخاب رشته ارشد دانشگاه آزاد پرداخته و با اطلاع از ظرفیت پذیرش در هر گرایش، اقدام به ثبت رشته / گرایش های مورد نظر خود نمایند.
در صورتی که داوطلبان در فرم انتخاب رشته خود، یکی از دانشگاه های دارای شرایط خاص از جمله دانشگاه شاهد یا امام صادق را انتخاب کرده باشند، می بایست برای حضور در جلسه مصاحبه کنکور ارشد اقدام نمایند. این مصاحبه اغلب جنبه عقیدتی-سیاسی داشته و با رشته انتخابی داوطلب ارتباطی ندارد.
معرفی دوره کارشناسی ارشد علوم ورزشی
دوره کارشناسی ارشد علوم ورزشی عموما شامل 32 واحد درسی است که در چهار نیم سال تحصیلی ارائه می شود و واحد عملی در این دوره وجود ندارد. از این بین ، بسته به نوع رشته و گرایش تقریبا 6 واحد به دروس پایه، 14 واحد به دروس تخصصی، 6 واحد به دروس انتخابی و 6 واحد به پایان نامه را اختصاص داده می شود. غالبا سه ترم اول به گذراندن دروس تئوری و سمینار و 1 تا 2 نیم سال تحصیلی به فعالیت های پژوهشی پایان نامه اختصاص می یابد. اکثر دانشگاهها دروس زیر را برای این رشته تدریس می کنند.
در آخر اگر مطلبی یا سوالی دارید، در قسمت نظرات یا دیدگاهها ثبت کنید، جوابگو خواهم بود.
منابع
مجموعه ای از نظرات اساتید و دانشجویان برتر رشته علوم ورزشی
وب سایت مشاوره تحصیلی هیوا
درباره دکتر اسپورت یار
ما محمدامین صیادی و نگین احمدی، دکترای تربیت بدنی و علوم ورزشی، مدرس فدراسیون آمادگی جسمانی و طراح برنامه دورههای تمرینی برای افرادی هستیم که از قبل برنده شدن تو خونشونه یعنی ذهن برنده دارن نه باور شکست خورده و افرادی که باور و ایمان قلبی به برنده شدن دارند و به خودشون بیشتر از هر چیزی در این دنیا اعتماد و اطمینان دارند، از دوره های ما بسیار تاثیرات مثبت تر و عالی تری خواهند گرفت و مطمئناً به تناسب اندام و وزن عضلانی مورد نظر خود با توجه به هدف گذاری شخصی خواهند رسید.
نوشتههای بیشتر از دکتر اسپورت یار3 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
امکان ارسال نظر وجود ندارد.
بسیار عالی و کامل
سپاس از زحماتتون
سلام و عرض ادب خدمت شما
سپاسگزارم
خوشحالم کمک کننده بوده
جامع وکامل ممنون از شما دکتر صیادی عزیز